Vina Kos i Jurišić, Sveti Ivan Zelina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Obožavamo jesen. Jesen je doba živih boja, doba promjena, doba berbe, doba priprema, ali i doba kad se može baš uživati na zraku. Nadam se da ste odabrali gdje ćete provesti ovu subotu a ako niste, krajnji je čas.
Anja kaže da kad sklopi oči i pokuša zamisliti sebe u vinogradu onda je ta slika uvijek u vinogradu Vina Kos – Jurišić u Nespešu kraj Zeline. Sad ćemo vam tek s ovom pričom otežati odabir dionica vaše vinske ceste. Naime, za proslavu Anjinog rođendana u obiteljskom krugu odabrali smo Vinariju Kos Jurišić jer imaju jednu fantastičnu priču koja se zove Piknik u vinogradu. Začetnici su te fantastične ideje. Par dana prije kuma je tamo vodila svoje kolegice s posla i oduševila se ponudom, vinarijom, domaćinima, hranom i vinom, cjelokupan joj je doživljaj bio takav da smo odmah nazvali broj i dogovorili nedjeljni ručak. Izabrali smo za naš piknik u vinogradu tri različite košarice i sve su bile mljac.😋 Takav pohani picek se rijetko gdje jede. A štrukle tek… Opet mljac….
No, jednako nas je odusevila i vinska ponuda posebno sivi pinot, chardonay i kerner. Nakon ručka otišli smo u vinograd, sjeli na naše dekice i svakim gutljajem njihovog vina uz pogled na, kako domaćini kažu, zeleno more bili smo na korak do savršenog dana. Andrej je vježbao motoriku trčeći između loza, dečki su vježbali gimnastiku berući višnje i trešnje, punac je odrijemao u vinogradu i svi smo guštali na svoj način. Taj dan su nastale naše posebne familijarne slike. A da, uživao je i Čarli, pušten, jer imanje je pet friendly što nama jako puno znači. I naravno naš pas je #čarlithepas pa je s njim lako.
Jesen u gradu zna biti divna, ali jesen u vinogradu je bas čarobna ,posebno na tom imanju. Otiđite, rezervirajte svoje mjesto i lijepo uživajte, baš onako kak se šika….A i mi ćemo se sigurno vratiti na čašu pjenušca Nikolina ili nezaobilazne kraljevine i finu klopu iz njihovih košarica.