Vinarija Matošević, Pazin 2

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ponekad nije dovoljno opisati posjet vinariji, susret s vinarem i kušati njegova vina. Neka vina zaslužuju poseban tekst.
Stoga, iz 🖋️neprofesionalaca, iz ❤️ vinskih entuzijasta i iz 💋 vinoljubaca prenosimo vam naš doživljaj Grimalde zelene vinarije Matošević u nekoliko koraka….
1.Čitali smo o njoj, znamo da postoji, poznata je naša ljubav prema sauvignon blanc, dogovaramo strategiju da je kupimo.
2. Matošević vinarija šalje ponudu nudeći je u paketu s crnom i bijelom Grimaldom.
3. Odlučujemo dio kućne božićnice potrošiti na taj paket, bahato dodajući još i praline.. Kad je bal…😉
4. Uzbuđenje raste kad klikam PLATI na internet bankarstvu i Vinarija kaže da Grimalda stiže…
5. O uzbuđenju kad je dostavljač paket stavio na pod našeg stana ne moram previše ni govoriti
6.Ljubomorno smo tu kutiju čuvali na podu, baš na istom mjestu gdje je dostavljač ostavio. Znatiželjno smo odmjeravali kutiju, nitko je nije dirao, bila je ukras. Nije nam smetala ni kad smo usisavali, ni kad se Andrej penjao po njoj, ni kad je Čarli njuškao oko nje, misleći da se neka poslastica krije unutra.
6. Da li je danas taj dan kad ćemo je probati ili nije dovoljno svečano? Da čekamo Božić? Ili možda neku godišnjicu ?
7.Petak je, nije godišnjica i nije još ni Božić, ali danas je dan. Odlučili smo. Alen uzima otvarač i krećemo …..u lijepim smo pidžamama, u našem dnevnom boravku, petak je navečer , trenutak je…
8. Što ako se razočaramo, što ako nije kao Neo, što ako je nećemo razumjeti?
9. Oooo otvorili, udahnuli, promotrili, okusili (Jelena naša bi bila ponosna na nas) i ne bi htjela glumiti profesionalce jer to nismo, pa da pišem o tome, ali na nosu smo ipak prepoznali peteljke cherry rajčice iz našeg vrta, pomiješane arome citrusa i tropa…
Ovo je doista veliko vino: moćno, bogato, puno, prekrasne boje i zbilja dugog after tastea.
Da bi ga u punom opsegu doživjeli uz njega smo jeli domaći zapečeni sir i dobili smo spektakl.
Ovo je vino u kojem se može dugo uživati, nije nešto što ćete piti za osvježenje već je to vino koje zaslužuje guštanje, posvećenost onome što ono nudi.
Nadamo se da će u narednim godinama, Grimalda ponovno kao i 2018. dati takvu berbu koja će biti pretočena u ovu moć u čaši. 🥂