Adorable

Facebook
Twitter
LinkedIn
Daj mi začin, daj mi sol dat ću ti aDORAble … Ovim stihovima dodam ritam u glavi i zamišljam kako baš njih Daniela Drčec pjevuši dok u svojoj kuhinjici pokraj show rooma puni staklenke svojim aromatiziranim solima. Sigurna sam da pjevuši i dok prerađuje voće za svojih 8 različitih aDORAble pekmeza ili dok priprema čili papričice za svoje ljute umake. No, najbolje da o eventualnim stihovima, kao i o začinima saznate direktno od ponosne i preslatke vlasnice ovog branda u njenom showroomu, Šestinski dol 6, prostoru gdje u ormaru možete naći cjelokupnu ponudu, upitati što vas zanima ili baš kao ja pokupiti plaćenu i naručenu narudžbu koju sam online “popikala” u miru i toplini svog kauča sa https://adorable.hr/.
Bolja strana odlaska u showroom je direktan kontakt sa Danielom, koja je hodajuća inspiracija, ne samo zato što je majka, supruga, poduzetnica, superhost svojih apartmana na Krku, već zato što je za samostalan i neizvjestan smjer odabrala SOL. S pravom se smatra i predstavlja svojevrsnom ambasadoricom hrvatske morske soli, naglašavajući koliko je nama lako dostupna, ali nedovoljno marketinški predstavljena iako je po mineralima i mnogim drugim kriterijima moćnija od drugih. Taj odabir puta soli (u njenom slučaju bio certificirana krupna kristalična sol SolanaNin ) mi je posebno interesantan, jer nije riječ o sapunima, uljima, kolačima i svim dobro znanim i “lako prodajnim” proizvodima. Za nas je sol neizbježna, a aDORAble soli neizostavne. Brojnost mlinaca na prvoj slici može vam samo dočarati kako volimo miksati i eksperimentirati u okusima, pretpostavljam da smo svih 18 vrsta probali. Svako moje “sir i vrhnje” ima posip soli okusa češnjak i vlasac, svako moje pečeno jaje ima posip motar sol, svako Alenovo varivo sol chili, svaki steak sol sa crvenim vinom, salate s limunom, a da vam ni ne govorimo o pašti sa umakom u koji dodajemo sol s vrganjima il trubačama, itd. Bezbroj kombinacija, svakodnevno isprobavanje u kuhinji nama je već rutina jer kuhanje nam je poput vina-doživljaj. O tome koliko smo dugo zaljubljeni u ovaj brand slikovito prikazuje druga slika “tri generacije mlinaca i etiketa”, a zahvaljujući poklonu moje divne prijateljice Nives Dujmović Bayer ne izranjamo više iz svijeta soli… Danielu i mene povezale su slične stvari, razmjena iskustva i biljaka, proizvoda i.. Pogađate… ljubav prema pjenušcima i vinima. Zato mi je baš gušt pričati s njom, i piti pjenušac u podne u gradu ili popodne u showroomu dok pritom još guštamo u kolaču. Ono što me zadnje oduševilo su pekmezi, jer pogađajte… nisu slatki. Baš kao što nisam obožavatelj slatkih vina tako nisam ni slatkih pekmeza. Znam da Daniela, ali i cijela njena obitelj pazi pri odabiru voća i da je suradnja sa Opg- ovima vrlo striktna jer samo najbolje ide u proizvode, a tko bi išta radio sa koricom mandarine ili limuna ako ne znate čija je i kako je rasla. Njeni dobavljači su opg-ovi ekološke proizvodnje, a i oni u kojima samostalno provodi nadzor od sadnje do ploda, kao u slučaju čili papričica. Naš Andrej nikad nije tražio kruh i pekmez niti nutellu, ali baš dok sam pisala ovaj tekst, on je potaknut medvjedićem Paddingtonom na televiziji zaželio marmeladu. Dobio je naš kruh koji sami pečemo i Danielin pekmez grožđe i jabuka i… riješio pola teglice. Ako ste gurman, iskreni i strastveni obožavatelj igrica sa hranom, isprobavanja novih okusa a pritom pazite da to bude dobro i zdravo isprobajte ove aDORAble proizvode.
Znate li kako je prijevod iz Cambridge English Dictionary?
Adorable=used to describe someone or something that makes you love or like them, usually because they are attractive and often small. Tekst završavam, a istodobno pripremam cherry rajčice, mozzarrellu, s maslinovim uljem i aDORAble solima okusa bosiljak, rajčica i origano… Pjenušac Kota 267 se hladi. Probajte, jedino što vam se može dogoditi je da se zaljubite u sol!🧂