Viva vino Vižinada/Visinada

Facebook
Twitter
LinkedIn
Što osjetite kad čujete riječi:
Dođite, šetajte, nazdravljajte, guštajte?!
Što osjetite kad vidite ove priložene fotografije?
Ako osjetite trnce na navedene riječi, prepoznajete sami sebe u tome, da bi rado došli, šetali, nazdravljali i guštali te k tome u fotografijama osjetite dobru energiju i pozitivu u ljudima i u zelenim prostranstvima vinograda onda 29. travnja 2023. budite u Općina Vižinada – Comune di Visinada, sudionici drugog po redu VIVA VINO Vižinada/Visinada wine&walk kroz vinograde Vižinade.
Wine&walk avanture toliko su uvriježene među vinskim entuzijastima i vinoljupcima da postaju jednostavno neizostavne avanture na životnoj “to do” listi.
 
Na barem jedan dan doista zaboravite na brige, šećete sami, ili u društvu, upoznajete ljude dok je u zraku tako dobro energija koja tjera na pjevanje i ples po vinogradima. Odlično je ako ste u dobroj formi, ali, vjerujte nam, nisu potrebne visinske pripreme niti tijelo i snaga sportaša da prođete 10 kilometara ugodne šetnje. Kako i sami iz Visit Vižinada kažu: “Ugostit će vas nadaleko poznati vinari i zato budite bez brige i dojdite na dec vina i guštajte na svakom štacionu, črno – bilo i specijalitete domaće kužine da nam budete siti i kuntenti, jer žedni sigurno nećete ostati.”
 
Nije potrebna neka enormna snaga, 10 kilometara je doista lako prehodati, uz pet okrijepnih enogastro stanica, sa vinima i istarskim delicijama, te smo sigurni da nećete ni osjetiti 10 kilometara već ćete se iznenaditi kada mobitel pokaže da ste ostvarili cilj u danu.
Zar postoji ljepši oblik rekreacije?
Divna priroda, dobra istarska hrana, vrhunska vina, a pritom se družite, rekreirate i zabavljate?
Mi, moćna gomilica, obožavatelji smo ovakvih avantura, išli smo i prije djece, i u trudnoći i kad je Andrej imao tri mjeseca pa devet itd….. Ništa vas ne smije omesti!
 
Ima nešto posebno u toj Vižinadi. To je najvinorodnija općina, s najviše vinarija i vinograda po glavi stanovnika pa u tome leži razlog što ih nismo sve obišli. Naravno u manjini su oni koji nismo, ali vjerujte nam kad vam kažemo da su izrazito gostoljubivi domaćini sa vrhunskim vinima, a svi su smješteni u predivnoj prirodi. Mi se točno možemo vratiti na terasu s pogledom u ROSSI winery i osjetiti Malvaziju templara u ustima, ili u subotnje jutro pred Vinistru kod Vina Geržinić gdje u mnoštvu finih vina Marko Geržinić oduševi s chardonnayem, ili onog popodneva u OH Wines kad smo sa Saša Bernobić probali rose i uzdahnuli Oh my darling (i mnoštvo Oh oh). Vino je doživljaj, a kad mu se doda i rekreacija – sjećanje je nezaboravno. U potpunosti možemo u glavi rekonstruirati divan podrum i okoliš Vina Pilato i sjetiti se svega a posebno Malvazija sur lie i bijeli pinot, gotovo teleportirati se u krasnu kušaonu Vina Deklić i osjetiti cabernet sauvignon kao i osmijeha Ive Sošić iz Sosich Wines dok toči pjenušac ili vrhunski teranino. Sjednite u auto i odite! Nema Vam boljeg savjeta.
 
Sjećamo se rado i jutra kod Franc Arman Wines i perlica u čaši dobrodošlice kada su nam se pridružili i roditelji na degustaciji, koji su se nenadano odvažili doći iz Zagreba. Stvarajte uspomene, jedna od njih će vam, kao i nama, biti posljednje zajedničko putovanje. Ali srce će i dalje biti puno. K tome, ako vas zanima možete upoznati kraj i kroz bogatu baštinu pa osjetiti povijest kroz drevne legende o Atili, templarima u Istri ili povijest vinske pruge Parenzane.
 
K tome nema šanse da nećete uživati u vinima jer ovi vinari osim količinama i kvalitetom obiluju i vrstama, ima i malvazije, i chardonnaya, muškata i rosea, pjenušaca i merlota, cabernet sauvignona. Svaki sudionik ovog vinskog pohoda, sigurni smo, zaljubiti će se prvi puta ili ponovno u Vižinadu i pomno odabrati favorita među genijalnim vinima.
Dođite šetajte, nazdravljajte i guštajte!
Prijaviti se možete na sljedećem linku:
Ako želiš znati sve o nadolazećim događajima u vinskom svijetu, dobiti prijedlog za vinsku radionicu ili prijedlog za dobar izlet u vinariju posjeti našu stranicu https://www.vinskeceste.eu i orijentiraj se na našem winepassu, predbilježi za newslettere ili nas kontaktiraj na mail:info@vinskceste.eu ili mob:098880381.